List of publications on a keyword: «молодняк гусей»


Сельскохозяйственные науки

Publication date: 01.06.2021
Evaluate the material Average score: 5 (Всего: 1)
Evgenii A. Grishin , postgraduate student
FSBEI of HE "Kurgan State Agricultural Academy by T.S. Maltsev" , Курганская обл

«Vliianie kormovoi dobavki Vitammin na pokazateli produktivnosti gusei»

Download an article

Цель работы – изучение продуктивных показателей молодняка гусей, потреблявшего кормовую добавку Витаммин. Птица контрольной группы получала основной рацион, 1 опытной – рацион с добавлением Витаммин в дозировке 0,2 мл/л воды; а 2 опытной -0,5 мл/л воды. В результате проведенных исследований установлено, что в опытных группах были больше валовой и среднесуточный прирост живой массы, показатели мясной продуктивности (масса и выход потрошеной тушки, масса съедобных частей, грудных, бедренных и мышц голени). В мышечной ткани гусят, потреблявших добавку Витаммин содержалось больше жира, белка, витамина А, Е, В1, В2, В3, В5, В6, В12, ненасыщенных жирных кислот.

Сельское хозяйство

Publication date: 16.04.2021
Evaluate the material Average score: 0 (Всего: 0)
Evgenii A. Grishin , postgraduate student
FSBEI of HE "Kurgan State Agricultural Academy by T.S. Maltsev" , Курганская обл

«Morpho-Biochemical and Protein Turnover Readings of Growing Geese Consuming Vitamin Supplements»

Download an article

The aim of the study was to examine the protein turnover and morpho-biochemical readings of growing geese taking “Vitammin” feed additive. The control banding poultry received basic diet, the 1st experimental group received the diet with the addition of “Vitammin” in a dose of 0.2 ml/l of water, the 2nd experimental group – 0.5 ml/l of water. The research conducted showed that the use of “Vitammin” feed additive contributed to high-turnover rates and, consequently, improved the oxygen supply to organs and tissues in contrast to the control banding. In case of increasing the dose the additive it was noted that the rates of aerobic respiration increased as well, which is typical for the augmentation of metabolic processes and, subsequently, productivity.