Центр научного сотрудничества "Интерактив плюс"
info@interactive-plus.ru
+7 (8352) 222-490
2130122532
Центр научного сотрудничества «Интерактив плюс»
RU
428000
Чувашская Республика
г.Чебоксары
ул.Гражданская, д.75
428000, Россия, Чувашская Республика, г. Чебоксары, улица Гражданская, дом 75
+7 (8352) 222-490
RU
428000
Чувашская Республика
г.Чебоксары
ул.Гражданская, д.75
56.125001
47.208966

The study of drying kinetics of wheat germ by infrared radiation of selected wavelength in an oscillating mode

Research Article
DOI: 10.21661/r-18126
Open Access
Monthly international scientific journal «Interactive science»
Creative commons logo
Published in:
Monthly international scientific journal «Interactive science»
Authors:
Demidov S. F. 1 , Pelevina L. F. 1 , Gashnikova N. N. 2
Work direction:
Сельское хозяйство
Rating:
Article accesses:
3678
Published in:
doaj
eLibrary.ru
1 FGBOU VO "Sankt-Peterburgskii gosudarstvennyi ekonomicheskii universitet"
2 Food Processing College of FSBEI of HE "St. Petersburg State Economic University"
For citation:
Demidov S. F., Pelevina L. F., & Gashnikova N. N. (2016). The study of drying kinetics of wheat germ by infrared radiation of selected wavelength in an oscillating mode. Interactive science, 93-96. https://doi.org/10.21661/r-18126

  • Metadata
  • Full text
  • Metrics
UDC 66.047.3.085.1

Abstract

The authors of this article note that infrared drying with the selected wavelength of the oscillating mode in the wheat germ allows you to save belonging to each group of vitamins, minerals, polyunsaturated fatty acids while reducing moisture content to 13 kg/kg to 6 kg/kg and reduce the drying time.

References

  1. 1. Демидов С.Ф. Оптимизация процесса инфракрасной сушки с электроподводом зародышей пшеничных / С.Ф. Демидов, С.С. Беляева, Б.А. Вороненко // Иновационные пищевые технологии в области хранения и переработки сельскохозяйственного сырья. Фундаментальные и прикладные аспекты: Материалы Международной научно-практической конференции; ГНУ «Краснодарский НИИ хранения и переработки сельскохозяйственной продукции». 24–25 мая 2012 г. – С. 219–222.
  2. 2. Демидов С.Ф. Экспериментальные исследования процесса инфракрасной сушки зародышей зерна пшеницы / С.Ф. Демидов, С.С. Беляева, Б.А. Вороненко // Современное состояние естественных и технических наук: Материалы VII Международной научно-практической конференции. – М.: Спутник +, 2012. – С. 38–42.
  3. 3. Демидов С.Ф. Оптимизация процесса инфракрасной сушки с электроподводом зародышей пшеничных / С.Ф. Демидов [и др.] // Естественные и технические науки. – 2012. – №1. – С. 433–436.
  4. 4. Демидов С.Ф. Кинетика сушки отрубей ржаных инфракрасным излучением / С.Ф. Демидов [и др.] // Новые технологии. – 2012. – №1. – С. 19–23.
  5. 5. Демидов С.Ф. Температурные кривые при инфракрасной сушке отрубей ржаных / С.Ф. Демидов, С.С. Беляева, Б.А. Вороненко // Электронный научный журнал СПбГУНиПТ. Серия «Процессы и аппараты пищевых производств». –2012. – №1.

Comments(0)

When adding a comment stipulate:
  • the relevance of the published material;
  • general estimation (originality and relevance of the topic, completeness, depth, comprehensiveness of topic disclosure, consistency, coherence, evidence, structural ordering, nature and the accuracy of the examples, illustrative material, the credibility of the conclusions;
  • disadvantages, shortcomings;
  • questions and wishes to author.