THE USE OF SPICY AND MEDICINAL PLANTS IN THE DIET OF MODERN MAN
Proceeding


- Published in:
- International Scientific and Practical Conference «A breakthrough in science: development strategies»
- Authors:
- Pavlova O. N. 1 , Gulenko O.N. 2 , Fedotova A. A. 2 , Markelova K. K. 2 , Filatova K. R. 2
- Work direction:
- Пищевая промышленность
- Rating:
- Article accesses:
- 1104
- Published in:
- eLibrary.ru
1 GBOU VO "Samarskii gosudarstvennyi meditsinskii universitet" Minzdrava Rossii
2 Samara State Transport University
2 Samara State Transport University
- Full text
- Metrics
Abstract
One indicator of the stability of any population is its ability to make optimal use of food resources. The concept of biological adequacy of national cuisines determines the maximum coverage of natural food raw materials.
Keywords
References
- 1. Taioli E., Wynder E., L. Re: Endocrine factors and adenocarcinoma of the lung in women // J. Nat. Cancer Inst. – 1994. – Vol. 86. – P. 869–870.
- 2. Бышевский А.Ш. Биохимия для врача / А.Ш. Бышевский, О.А. Терсенов. – Екатеринбург: Уральский рабочий, 1994. – 384 с.
- 3. Гаммерман А.Ф. Лекарственные растения / А.Ф. Гаммерман, Г.Н. Кадаев, А.А. Яценко-Хмелевский. – М.: Высш. шк., 1990. – 544 с.
- 4. Нуралиев Ю.Н. Лекарственные растения: Целебные свойства фруктов и овощей. Из опыта народной древневосточной и современной медицины. – Н. Новгород: СП «ИКПА», Нижегородский филиал, 1991. – 288 с.
- 5. Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий: для предприятий общественного питания / А.И. Здобнов, В.А. Цыганенко, М.И. Пересичный. – М.: А.С.К., 2007. – 656 с.
Comments(0)