The definition of category «transnational organizational structure in hospitality industry» based on the content analysis
Research Article
DOI: 10.21661/r-130323
Open Access


- Published in:
- Monthly international academic journal «Interactive science»
- Author:
- Volovik M.E. 1
- Work direction:
- Экономика
- Rating:
- Article accesses:
- 3418
- Published in:
- doaj
- eLibrary.ru
1 FSFEI of HE "Rostov State University of Economics"
- APA
For citation:
Volovik M. E. (2017). The definition of category «transnational organizational structure in hospitality industry» based on the content analysis. Interactive science, 100-103. https://doi.org/10.21661/r-130323
- Full text
- Metrics
UDC 338.24
DOI: 10.21661/r-130323
Abstract
Three categories are considered in the article from the point of different authors: «transnationalization», «organizational structure», «hospitality industry». Using content analysis of those components, author determination of term «transnational organizational structure in hospitality industry» has been suggested. Due to the fact that the transnationalization distribution is relevant in the sphere of hospitality, the results of the study allow not only to study the theoretical subjects in more detail associated with this issue, but to apply the materials in practice, especially in the problems of current and strategic management.
References
- 1. Вафина Н.Х. В 21. Транснационализация производства в свете теории самоорганизации экономических систем. – М.: Издательство КГФИ, 2002.
- 2. Костоянцев А.Е. Транснационализация как международная форма организации предпринимательства в глобализирующейся экономике // Наука и образование: хозяйство и экономика; предпринимательство; право и управление. – 2011 [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www.journal-nio.com/index.php?option=com_content&view=article&id=441&Itemid=88
- 3. Баринов В.А. Организационное проектирование: Учебник [Электронное издание] / Баринов В.А. – М.: ИНФРА-М, 2012.
- 4. Лафта Дж К. Теория организации: учебник. – М.: ТК Велби, Проспект, 2006.
- 5. Комарова К.А. Принципы и условия построения структур управления. // Современные тенденции развития менеджмента и государственного управления Материалы межрегиональной научно-практической конференции. Современные тенденции развития менеджмента и государственного управления: Материалы межрегиональной научно-практической конференции (27 января 2016 г.) / Под редакцией д.э.н. А.В. Полянина. – Орёл: Изд-во ОФ РАНХиГС., 2016. – С. 276–278.
- 6. Елканова Д.И. Сорокина Основы индустрии гостеприимства / Д.И. Елканова, Д.А. Осипов, В.В. Романов, Е.В. Сорокина [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://fictionbook.ru/author/vitaliyi_vyacheslavovich_romanov/osnoviy_industrii _gostepriimstva/read_online.html
Comments(0)