Центр научного сотрудничества "Интерактив плюс"
info@interactive-plus.ru
+7 (8352) 222-490
2130122532
Центр научного сотрудничества «Интерактив плюс»
RU
428000
Чувашская Республика
г.Чебоксары
ул.Гражданская, д.75
428000, Россия, Чувашская Республика, г. Чебоксары, улица Гражданская, дом 75
+7 (8352) 222-490
RU
428000
Чувашская Республика
г.Чебоксары
ул.Гражданская, д.75
56.125001
47.208966

The use of ultrasonic cavitation in the food industry

Research Article
DOI: 10.21661/r-18916
Open Access
Monthly international scientific journal «Interactive science»
Creative commons logo
Published in:
Monthly international scientific journal «Interactive science»
Author:
Kapustin S. V. 1
Scientific adviser:
Krasulya O. N.1
Work direction:
Технические науки
Rating:
Article accesses:
5199
Published in:
doaj
eLibrary.ru
1 FSBEI of HE "Razumovskiy Moscow State University of Technology and Management"
For citation:
Kapustin S. V. (2016). The use of ultrasonic cavitation in the food industry. Interactive science, 101-103. https://doi.org/10.21661/r-18916

  • Metadata
  • Full text
  • Metrics
UDC 664

Abstract

This article describes the benefits of using the effect of ultrasonic treatment on the nutritional environment in comparison with other types of commonly used processing methods – cutting, heat treatment, mixing. Particular attention is paid to the use sonochemical effects when emulsified liquid food media. The concrete examples and shows promising use of this type of actions to ensure the stability of food emulsions.

References

  1. 1. Новицкий Б.Г. Применение 192 акустических колебаний в химико-технологических процессах (процессы и аппараты химической и нефтехимической технологии) / Б.Г. Новицкий. – М.: Химия, 1983.
  2. 2. Розенберг Л.Д. Физические основы ультразвуковой технологии» / Под ред. Л.Д. Розенберга. – М.: Наука, 1969. – 689 с.
  3. 3. Шестаков С.Д. Основы технологии кавитационной дезинтеграции / С.Д. Шестаков. – М: ЕВА-пресс, 2001.
  4. 4. Шестаков С.Д. Технология и оборудование для обработки пищевых сред с использованием кавитационной дезинтеграции»: Учебное пособие для вузов / С.Д. Шестаков, О.Н. Красуля, В.И. Богуш [и др.]. – СПб.: ГИОРД, 2013. – 152 с.

Comments(0)

When adding a comment stipulate:
  • the relevance of the published material;
  • general estimation (originality and relevance of the topic, completeness, depth, comprehensiveness of topic disclosure, consistency, coherence, evidence, structural ordering, nature and the accuracy of the examples, illustrative material, the credibility of the conclusions;
  • disadvantages, shortcomings;
  • questions and wishes to author.