Центр научного сотрудничества "Интерактив плюс"
info@interactive-plus.ru
+7 (8352) 222-490
2130122532
Центр научного сотрудничества «Интерактив плюс»
RU
428000
Чувашская Республика
г.Чебоксары
ул.Гражданская, д.75
428000, Россия, Чувашская Республика, г. Чебоксары, улица Гражданская, дом 75
+7 (8352) 222-490
RU
428000
Чувашская Республика
г.Чебоксары
ул.Гражданская, д.75
56.125001
47.208966

The effect of dietary fiber on the baking properties of wheat flour in the production of enriched flour confectionery

Proceeding
International Scientific and Practical Conference «A breakthrough in science: development strategies»
Creative commons logo
Published in:
International Scientific and Practical Conference «A breakthrough in science: development strategies»
Authors:
Zaitseva I. I. 1 , Stakhurlova A. A. 1 , Derkanosova N. M. 1
Work direction:
Технические науки
Rating:
Article accesses:
1464
Published in:
eLibrary.ru
1 FGBOU VO "Voronezhskii gosudarstvennyi agrarnyi universitet im. imperatora Petra I"
For citation:
Zaitseva I. I., Stakhurlova A. A., & Derkanosova N. M. (2018). The effect of dietary fiber on the baking properties of wheat flour in the production of enriched flour confectionery. A breakthrough in science: development strategies, 167-168. Cheboksary: SCC "Interactive plus", LLC.

  • Metadata
  • Full text
  • Metrics

Abstract

The problem of enrichment of flour confectionery is considered. The influence of dietary fiber from pumpkin varieties Muscat on the baking properties of wheat flour is studied. Based on the experimental results , the definitely optimal amount of dietary fiber in the model flour mixture, recommendations for its use in the technology of dry cracker type cookies are given.

References

  1. 1. Дерканосова Н.М. Исследование функционально-технологических свойств плодовых и овощных выжимок для обогащения хлебобулочных изделий [Текст] / Н.М. Дерканосова, А.А. Емельянов, И.И. Зайцева, Е.А. Лаптиева // Хлебопродукты. – 2016. – №4. – С. 44–47.
  2. 2. Емельянов А.А. Составляющие мякоти тыквы [Текст] / А.А. Емельянов, Е. А. Кузнецова // Пиво и напитки. – 2009. – №4. – С. 40–43.
  3. 3. Зубченко А.В. Технология кондитерского производства / А.В. Зубченко. – Воронеж: Воронеж. гос. технол. акад., 2001. – 430 с.

Comments(0)

When adding a comment stipulate:
  • the relevance of the published material;
  • general estimation (originality and relevance of the topic, completeness, depth, comprehensiveness of topic disclosure, consistency, coherence, evidence, structural ordering, nature and the accuracy of the examples, illustrative material, the credibility of the conclusions;
  • disadvantages, shortcomings;
  • questions and wishes to author.