Центр научного сотрудничества "Интерактив плюс"
info@interactive-plus.ru
+7 (8352) 222-490
2130122532
Центр научного сотрудничества «Интерактив плюс»
RU
428000
Чувашская Республика
г.Чебоксары
ул.Гражданская, д.75
428000, Россия, Чувашская Республика, г. Чебоксары, улица Гражданская, дом 75
+7 (8352) 222-490
RU
428000
Чувашская Республика
г.Чебоксары
ул.Гражданская, д.75
56.125001
47.208966

ON DEVELOPMENT OF PROCESSES OF FUNCTIONAL FOOD PRODUCTS ENRICHMENT

Proceeding
International Research-to-practice conference «Science and education: future development»
Creative commons logo
Published in:
International Research-to-practice conference «Science and education: future development»
Authors:
Shchukin P. O. 1 , Sukhanov I. V. 1 , Galaktionov O. N. 1
Work direction:
Пищевая промышленность
Rating:
Article accesses:
1325
Published in:
eLibrary.ru
1 FSBEI of HE "Petrozavodsk State University"
For citation:
Shchukin P. O., Sukhanov I. V., & Galaktionov O. N. (2019). ON DEVELOPMENT OF PROCESSES OF FUNCTIONAL FOOD PRODUCTS ENRICHMENT. Science and education: future development, 93-94. Чебоксары: SCC "Interactive plus", LLC.

  • Metadata
  • Full text
  • Metrics

Abstract

As part of the search for ways to improve the quality of existing and create promising food products, Petrozavsk State University is developing a knowledge base for the development of food enrichment processes. New solutions for the production of enriched functional food products are being developed.

Acknowledgments

В рамках реализации поддержанного Минобрнауки РФ проекта (идентификатор проекта – RFMEFI57717X0264) [6–7] в Петрозаводском государственном университете совместно с Торговым домом «Ярмарка» формируется база знаний для развития процессов обогащения пищевых продуктов, разрабатываются новые решения для производства обогащенных функциональных пищевых продуктов.

References

  1. 1. Кирилина В.М., Шегельман И.Р., Васильев А.С. Пищевой продукт, включающий растения, выращенные в условиях северных широт // Патент на изобретение RUS №2681676, 27.06.2018.
  2. 2. Кушнир В.Г. Использование экструдеров при переработке продукции растениеводства в Республике Казахстан / В.Г. Кушнир, Н.В. Гаврилов, С.А. Ким. – Костанай, 2016. – 128 с.
  3. 3. Шегельман И.Р., Васильев А.С., Суханов Ю.В. Способ экструдирования с подачей жидкотекучего компонента // Патент на изобретение RUS №2699529, 05.09.2019.
  4. 4. Шегельман И.Р., Васильев А.С. Экстрактор для системы твердое тело-жидкость // Патент на полезную модель RUS №192484, 18.09.2019.
  5. 5. Шегельман И. Р., Васильев А. С. Экстрактор для растительного сырья // Патент на полезную модель №181328, 10.07.2018.
  6. 6. Shegelman I.R., Vasilev A.S., Shtykov A.S., Sukhanov Y.V., Galaktionov O.N., Kuznetsov A.V. Food fortification – problems and solutions // Eurasian Journal of Biosciences. – 2019. – Vol. 13. – Issue 2. – Рp. 1089–1100.
  7. 7. Shegelman I.R., Shchukin P.O., Vasilev A.S. Analysis of the current situation related to the food security of indigenous population of the Northern Russia // EurAsian Journal of BioSciences. – 2019. – Vol. 13. – Рр. 663–672.

Comments(0)

When adding a comment stipulate:
  • the relevance of the published material;
  • general estimation (originality and relevance of the topic, completeness, depth, comprehensiveness of topic disclosure, consistency, coherence, evidence, structural ordering, nature and the accuracy of the examples, illustrative material, the credibility of the conclusions;
  • disadvantages, shortcomings;
  • questions and wishes to author.