Центр научного сотрудничества "Интерактив плюс"
info@interactive-plus.ru
+7 (8352) 222-490
2130122532
Центр научного сотрудничества «Интерактив плюс»
RU
428000
Чувашская Республика
г.Чебоксары
ул.Гражданская, д.75
428000, Россия, Чувашская Республика, г. Чебоксары, улица Гражданская, дом 75
+7 (8352) 222-490
RU
428000
Чувашская Республика
г.Чебоксары
ул.Гражданская, д.75
56.125001
47.208966

FUNCTIONAL FOOD PRODUCTS AS A FACTOR TO INCREASE FOOD SECURITY IN THE FAR NORTH AND THE ARCTIC

Proceeding
International applied research conference «Scientific studies: theory, methodology and practice»
Creative commons logo
Published in:
International applied research conference «Scientific studies: theory, methodology and practice»
Authors:
Shegelman I. R. 1 , Kirilina V.M. 1 , Vasilyev A. S. 1
Work direction:
Пищевая промышленность
Rating:
Article accesses:
1441
Published in:
eLibrary.ru
1 FSBEI of HE "Petrozavodsk State University"
For citation:
Shegelman I. R., Kirilina V. M., & Vasilyev A. S. (2020). FUNCTIONAL FOOD PRODUCTS AS A FACTOR TO INCREASE FOOD SECURITY IN THE FAR NORTH AND THE ARCTIC. Scientific studies: theory, methodology and practice, 111-113. Cheboksary: SCC "Interactive plus", LLC.

  • Metadata
  • Full text
  • Metrics

Abstract

It is shown that the development of new intellectual property objects - functional food products is an important factor in improving food security of the population living and working in difficult natural and production conditions of the territories of the Far North and the Arctic

References

  1. 1. Бобренева И.В. Подходы к созданию функциональных продуктов питания. – СПб.: Интермедия, 2012. – 180 с.
  2. 2. Серков А.Ф. Обеспечение продовольственной безопасности страны в условиях экономического кризиса / А.Ф. Серков, В.Ф. Виноградов, В.С. Чекалин [и др.] // Экономика сельскохозяйственных и перерабатывающих предприятий. – 2009. – №1. – С. 2.
  3. 3. Спиричев В.Б. Обогащение пищевых продуктов витаминами и минеральными веществами. Наука и технология / В.Б. Спиричев, Л.Н. Шатнюк, В.М. Позняковский. – Новосибирск: Сиб. унив. изд-во, 2005. – 548 с.
  4. 4. Трушечкин А.В. Научное обеспечение процесса двухстадийного вакуум-выпаривания поликомпонентных овощных смесей и разработка оборудования для его реализации: автореф. дис. … канд. техн. наук. – Воронеж, 2013. – 266 с.
  5. 5. Шагайда Н.И. Продовольственная безопасность в России: мониторинг, тенденции и угрозы / Н.И. Шагайда, В.Я. Узун. – М.: Дело, 2015. – 110 с.
  6. 6. Shegelman I.R., Kirilina V.M., Blazhevich L.E., Smirnova O.E. Vasilev A.S. Functional food products for nutrition of residents of the territories of the north and the arctic: problems and solutions // EurAsian Journal of BioSciences. – 2020. – Vol. 14. – Issue 1. – P. 727–737.

Comments(0)

When adding a comment stipulate:
  • the relevance of the published material;
  • general estimation (originality and relevance of the topic, completeness, depth, comprehensiveness of topic disclosure, consistency, coherence, evidence, structural ordering, nature and the accuracy of the examples, illustrative material, the credibility of the conclusions;
  • disadvantages, shortcomings;
  • questions and wishes to author.