Центр научного сотрудничества "Интерактив плюс"
info@interactive-plus.ru
+7 (8352) 222-490
2130122532
Центр научного сотрудничества «Интерактив плюс»
RU
428000
Чувашская Республика
г.Чебоксары
ул.Гражданская, д.75
428000, Россия, Чувашская Республика, г. Чебоксары, улица Гражданская, дом 75
+7 (8352) 222-490
RU
428000
Чувашская Республика
г.Чебоксары
ул.Гражданская, д.75
56.125001
47.208966

INHIBITION IN FOOD TECHNOLOGY

Proceeding
International Scientific and Practical Conference «A breakthrough in science: development strategies»
Creative commons logo
Published in:
International Scientific and Practical Conference «A breakthrough in science: development strategies»
Authors:
Shegelman I. R. 1 , Smirnova L.O. 1 , Shchukin P. O. 1
Work direction:
Пищевая промышленность
Rating:
Article accesses:
1343
Published in:
eLibrary.ru
1 FSBEI of HE "Petrozavodsk State University"
For citation:
Shegelman I. R., Smirnova L. O., & Shchukin P. O. (2018). INHIBITION IN FOOD TECHNOLOGY. A breakthrough in science: development strategies, 118-121. Cheboksary: SCC "Interactive plus", LLC.

  • Metadata
  • Full text
  • Metrics

Abstract

Russian scientists and inventors are actively researching the development of new methods of inhibiting food production. The interest of foreign companies to enter the Russian market with their own developments was revealed. The developments patented for inhibition are given.

Acknowledgments

Настоящая работа выполнена при поддержке Минобрнауки РФ (идентификатор проекта – RFMEFI57717X0264) [1–2].

References

  1. 1. Shegelman I.R. The Analysis of Experience of Advanced Countries in Solving Food Security Problems / I.R. Shegelman, A.S. Vasiliev, P.O. Shchukin // Astra Salvensis. – 2018. – Special issue. – Рр. 899–907.
  2. 2. Shegelman I.R. Particularities of Ensuring Food Security in the Conditions of the North of Russia / I.R. Shegelman, A.S. Vasiliev, P.O. Shchukin // Astra Salvensis. – 2018. – Special issue. – Рр. 941–949.
  3. 3. Миленина Н.И. Обоснование способа получения и применения ингибиторов протеолиза в технологии рыбных продуктов: Автореф. … канд. техн. наук. – Владивосток, 1997. – 168 с.
  4. 4. Обоснование применения белкового ингибитора для: регулирования протеолиза соленых рыб / В.А. Петров, М.П. Лапардин, Н.Б. Осенняя, Т.Н. Слуцкая, Н.А. Герасимова, Н.И. Миленина, Т.Н. Виняр // Пищевая технология. – 1990. – №5. – С. 46–48.
  5. 5. Кретович B.JI. Биохимия растений / B.JI. Кретович. – 2-е изд., перераб. и доп. – М.: Высшая школа, 1986. – 503 с.
  6. 6. Манукьян Г.Г. Разработка специализированного продукта с использованием антиоксидантов природного происхождения для питания спортсменов: Дис. … канд. техн. наук. – М., 2009. – 157 с.
  7. 7. Коломникова Я.П. Способ подавления микробиологической порчи хлебобулочных изделий из пшеничной муки / Я.П. Коломникова // Успехи современного естествознания. – 2007. – №11. – С. 53–54.
  8. 8. Новый подход к анализу биологически активных веществ растительного происхождения с целью разработки бад к пище для поддержания здоровья костей / Д. Фаст, А. Чандра, Ю. Лин, М. Мюррей, К. Гелленбек // Вопросы диетологии. – 2014. – Т. 4. – №3. – С. 16–20.
  9. 9. Шадыро О.И. Разработка эффективных методов стабилизации льняного масла и продуктов на его основе / О.И. Шадыро, А.А. Сосновская, И.П. Едимечева // Свиридовские чтения: Сборник. – Минск, 2017. – С. 315–335.

Comments(0)

When adding a comment stipulate:
  • the relevance of the published material;
  • general estimation (originality and relevance of the topic, completeness, depth, comprehensiveness of topic disclosure, consistency, coherence, evidence, structural ordering, nature and the accuracy of the examples, illustrative material, the credibility of the conclusions;
  • disadvantages, shortcomings;
  • questions and wishes to author.