Сельскохозяйственные науки (агрономия, зоотехника, лесное хозяйство, экономика в АПК и др.)

Publication date: 30.05.2019
Evaluate the material Average score: 0 (Всего: 0)
Demidov Sergey Fedorovich , candidate of technical sciences , преподаватель
Pelevina Lidiya Fedorovna , директор
Kolledzh biznesa i tekhnologii FGBOU VO "Sankt-Peterburgskii gosudarstvennyi ekonomicheskii universitet" , Санкт-Петербург г
Nesterenko Ekaterina Aleksandrovna , master , заместитель директора
Food Processing College of FSBEI of HE "St. Petersburg State Economic University" , Санкт-Петербург г
Akulicheva Olesia Iur'evna , преподаватель
Kolledzh biznesa i tekhnologii FGBOU VO "Sankt-Peterburgskii gosudarstvennyi ekonomicheskii universitet" , Санкт-Петербург г

«Issledovanie protsessa sushki svezheubrannogo iachmenia infrakrasnym izlucheniem vydelennoi dlinnoi volny»

Download an article

В данной статье авторами были проведены экспериментальные исследования процесса сушки свежеубранного пивоваренного ячменя инфракрасным излучением выделенной длинной волны 1,5–3,0 мкм в осциллирующем режиме в зависимости от начального влагосодержания ячменя 17,6–22кг/кг при плотности теплового потока 2,3кВт/м2, высоте слоя ячменя на поддоне 10мм при достижении конечного влагосодержания ячменя 16,3 кг/кг и температуры 43 -440С.

Publication date: 31.05.2019
Evaluate the material Average score: 0 (Всего: 0)
Shegelman Ilya Romanovich , doctor of technical sciences , профессор, заведующий кафедрой
Vasilyev Aleksey Sergeevich , candidate of technical sciences , доцент
Shchukin Pavel Olegovich , candidate of technical sciences , начальник отдела
FSBEI of HE "Petrozavodsk State University" , Карелия Респ

«WAYS TO IMPROVE THE TRANSPORT OF FOOD RAW MATERIALS AND FUNCTIONAL PRODUCTS TO INTENSIFY THE OUTPUT TO THE DOMESTIC AND FOREIGN MARKETS»

Download an article

An optimal choice of the best options from the types of transport or their combinations for the transportation of food raw materials and functional foods is required. It is necessary to comply with the requirements that ensure cost-effective and environmentally safe delivery for their processing and use by the population.

Publication date: 31.05.2019
Evaluate the material Average score: 0 (Всего: 0)
Shegelman Ilya Romanovich , doctor of technical sciences , профессор, заведующий кафедрой
Vasilyev Aleksey Sergeevich , candidate of technical sciences , доцент
Shchukin Pavel Olegovich , candidate of technical sciences , начальник отдела
FSBEI of HE "Petrozavodsk State University" , Карелия Респ

«СКВОЗНЫЕ ПРОЦЕССЫ ЗАГОТОВКИ ПИЩЕВОГО СЫРЬЯ И ПРОИЗВОДСТВА ИЗ НЕГО ФУНКЦИОНАЛЬНЫХ ПРОДУКТОВ ДЛЯ ПОВЫШЕНИЯ ПРОДОВОЛЬСТВЕННОЙ БЕЗОПАСНОСТИ СЕВЕРНЫХ РЕГИОНОВ РОССИИ»

Download an article

It is shown that the processes of formation of import-substituting end-to-end technologies for the harvesting of food raw materials and its production of functional foods from it, along with the development of the agro-industrial sector in the regions of the European North, are the most important factors for improving the food security of the population living in these regions.