Центр научного сотрудничества "Интерактив плюс"
info@interactive-plus.ru
+7 (8352) 222-490
2130122532
Центр научного сотрудничества «Интерактив плюс»
RU
428000
Чувашская Республика
г.Чебоксары
ул.Гражданская, д.75
428000, Россия, Чувашская Республика, г. Чебоксары, улица Гражданская, дом 75
+7 (8352) 222-490
RU
428000
Чувашская Республика
г.Чебоксары
ул.Гражданская, д.75
56.125001
47.208966

ABOUT THE ROLE OF TRANSPORT IN THE SYSTEM OF THE THROUGH PROCESSES OF PREPARATION OF FOOD RAW MATERIALS AND THE PRODUCTION OF FUNCTIONAL FOOD PRODUCTS

Proceeding
International Scientific and Practical Conference «Science, education, society: trends and prospects»
Creative commons logo
Published in:
International Scientific and Practical Conference «Science, education, society: trends and prospects»
Authors:
Vasilyev A. S. 1 , Krupko A. M. 1 , Shchukin P. O. 1
Work direction:
Технические науки (электромеханика, приборостроение, машиностроение, металлургия и др.)
Rating:
Article accesses:
1078
Published in:
eLibrary.ru
1 FSBEI of HE "Petrozavodsk State University"
For citation:
Vasilyev A. S., Krupko A. M., & Shchukin P. O. (2019). ABOUT THE ROLE OF TRANSPORT IN THE SYSTEM OF THE THROUGH PROCESSES OF PREPARATION OF FOOD RAW MATERIALS AND THE PRODUCTION OF FUNCTIONAL FOOD PRODUCTS. Science, education, society: trends and prospects, 139-141. Cheboksary: SCC "Interactive plus", LLC.

  • Metadata
  • Full text
  • Metrics

Abstract

The most important factor in providing people with the required volumes and quality of food in the formation of effective systems of end-to-end technologies for the harvesting of food raw materials and the production of functional foods. The role of transport in these systems is considered.

Acknowledgments

Работа выполнена при поддержке Минобрнауки в рамках реализации проекта «Исследование и разработка сквозной технологии производства функциональных пищевых продуктов для обеспечения пищевой безопасности северных территорий РФ», выполняемого ПетрГУ совместно с Торговым домом «Ярмарка» (идентификатор проекта – RFMEFI57717X0264).

References

  1. 1. Аникин Б.А. Коммерческая логистика / Б.А. Аникин, А.П. Тяпухин. – М.: Велби; Проспект, 2005. – 432 с.
  2. 2. Заводнов А.В. Изыскание способов снижения повреждения клубней картофеля при транспортировке в контейнерах: дис.... канд. техн. наук: 05.20.01. – М., 2004. – 129 с.
  3. 3. Зайцев Е.И. Транспортно-закупочная задача с ограничением на надежность поставок / Е.И. Зайцев, А.А. Шаповалов // Логистика и управление цепями поставок. – 2010. – №6.
  4. 4. Кондратьев А.В. Повышение эффективности доставки скоропортящихся пищевых продуктов автомобильным транспортом: дис. … канд. техн. наук: 05.22.01. – М., 2007. – 145 с.
  5. 5. Лебедев Ю.Г. Теория гармонизированных цепей поставок. – 2-е изд., испр. и доп. – М.: Изд-во МГТУ им. Баумана, 2007. – 488 с.
  6. 6. Лукинский В.С. Теоретические и методологические проблемы управления логистическими функциями в цепях поставок: моногр. / под ред. В.С. Лукинского. – СПб: СПбГИЭУ, 2011. – 242 с.
  7. 7. Магомедов Р.К. Агробиологическое обоснование транспортирования и хранения овощей в газовой среде: дис.... д-ра с.-х. наук: 06.01.06, 05.18.01. – Астрахань, 2005. – 315 с.
  8. 8. Неруш Ю.М. Логистика: учебник для вузов. – 4-е изд., перераб. и доп. М.: ВЭЛБИ; Проспект, 2008. – 520 с.
  9. 9. Плоткин Б.К. Введение в коммерцию и коммерческую логистику. – СПб.: Изд-во СПбГУЭФ, 1996. – 171 с.
  10. 10. Полешкина И.О. Оценка эффективности продовольственного обеспечения районов крайнего севера России // Экономика региона. – 2018. – Т. 14. – №3. – С. 820–835.
  11. 11. Проценко И.О. Логистика и управление цепями поставок: концептуальные и стратегические аспекты / И.О. Проценко, А.П. Гарнов. – М.: ГОУ ВПО «РЭА им. Плеханова», 2009. – 96 с.
  12. 12. Шульженко Т.Г. Управление логистическими функциями в цепях поставок: теория и методология: дис. … д-ра экон. наук. – СПб., 2012. – 374 с.
  13. 13. Analysis of territories – sources of food raw materials for the implementation of cross-cutting technologies for the production of functional foods in Russia / O.I. Gavrilova, I.R. Shegelman, P.O. Shchukin [et al.] // EurAsian Journal of BioSciences. Eurasia J Biosci. – 2019. – №13. – Р. 1–8.
  14. 14. Knowledge Base Creation and its Use for Teaching Food Security Disciplines to University Students and Postgraduates / I.R. Shegelman, O.I. Gavrilova, A.S. Vasiliev // Eurasia Journal of Mathematics, Science and Technology Education. – 2018. – Vol 14 [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www.ejmste.com/Knowledge-Base-Creation-and-its-Use-for-Teaching-Food-Security-Disciplines-to-University,99011,0,2.html

Comments(0)

When adding a comment stipulate:
  • the relevance of the published material;
  • general estimation (originality and relevance of the topic, completeness, depth, comprehensiveness of topic disclosure, consistency, coherence, evidence, structural ordering, nature and the accuracy of the examples, illustrative material, the credibility of the conclusions;
  • disadvantages, shortcomings;
  • questions and wishes to author.