List of publications on a keyword: «математический пакет»


Технические средства обучения

Publication date: 28.12.2018
Evaluate the material Average score: 0 (Всего: 0)
Mariia A. Ushakova , candidate of pedagogic sciences, associate professor
Nizhny Tagil Branch «Institute of education development» , Свердловская обл

«Postroenie sechenii kruglykh tel sredstvami paketa GeoGebra»

Download an article

В статье автор демонстрирует возможности применения динамической математической программы GeoGebra для построения сечений круглых тел, в частности, конуса.

[01.00.00] Физико-математические науки

Publication date: 01.03.2017
Evaluate the material Average score: 0 (Всего: 0)
Artem T. Grigoriev
Anastasia O. Kazakova , candidate of physical and mathematical sciences
FSBEI of HE “I.N. Ulianov Chuvash State University” , Чувашская Республика - Чувашия

«Numerical research of the set of solutions of the equation with infinite stairs of degrees»

Download an article

The article researches the equation with infinite degrees of stairs (tetration). Tetration is not an elementary function, so the application to the solution of the arguments, that are suitable for algebraic and transcendental functions, leads to erroneous and paradoxical conclusion. The work presents the numerical analysis of the set of solutions of the equation with titration and makes some conclusions of the solvability of the problem for different values of the right-hand side of the equation.

Пищевая промышленность

Publication date: 14.04.2016
Evaluate the material Average score: 0 (Всего: 0)
Boris A. Baranov , doctor of engineering sciences
Daria I. Shishkina
Ekaterina V. Dyriva
FSBEI of HE "Plekhanov Russian University of Economics" , Москва г

«Использование средств информационных технологий при разработке рецептур функциональных пищевых продуктов»

Download an article

Данная статья посвящена методике решения задач разработки новых рецептур и их выбора по заданным параметрам путем математического моделирования. Авторами приведены примеры решения в электронной таблицы MS Excel и в пакете MathCad. С помощью MS Excel и пакета MathCad проведена разработка рецептурной композиции и обоснована необходимость оптимизации использования средств информационных технологий при оптимизации производства функциональных пищевых продуктов.