List of publications on a keyword: «»


Пищевая промышленность

Publication date: 26.02.2018
Evaluate the material Average score: 0 (Всего: 0)
Ilya R. Shegelman , doctor of engineering sciences
Pavel O. Shchukin , candidate of engineering sciences
Aleksey S. Vasilyev , candidate of engineering sciences
FSBEI of HE "Petrozavodsk State University" , Карелия Респ

«К вопросу выбора направлений исследований по разработке сквозных технологий производства функциональных пищевых продуктов»

Download an article

The prospects of research on the development of end-to-end technologies for the production of functional food products for improving food security in the northern territories of Russia are shown.

Publication date: 23.02.2018
Evaluate the material Average score: 0 (Всего: 0)
Aleksandr V. Gukasian , doctor of engineering sciences
FSBEI of HE "Kuban State Technological University" , Краснодарский край

«Профилирование канала шнека для материала Ньютоновской реологии»

Download an article

В работе определяются границы изменений значений шага витка шнека, определяющие максимальную производительность транспортировки вязкопластичного материала Ньютоновской реологии в шнековом прессе.

Publication date: 23.02.2018
Evaluate the material Average score: 0 (Всего: 0)
Kseniia A. Petrova
FSBEI of HE "Petrozavodsk State University" , Карелия Респ

«Анализ посевной площади Северо-Западного федерального округа России»

Download an article

In the framework of justifying the end-to-end technology for the production of functional food products to ensure food safety in the northern territories of the Russian Federation, an analysis of the sown area of the North-West Federal District of Russia is given.

Publication date: 27.02.2018
Evaluate the material Average score: 0 (Всего: 0)
Valentina V. Chernysheva , candidate of engineering sciences
Irina V. Chernysheva
FSAEI of HE "Far Eastern Federal University" , Приморский край

«Прогнозирование безопасного уровня токсичных веществ в продуктах питания»

Download an article

В статье рассмотрены вопросы разработки безопасных пищевых продуктов, учитывающие базовые факторы, влияющие на увеличение концентрации контаминантов в готовой продукции и необходимость прогнозирования уровня безопасности продукции еще на стадии подготовки к производству.

Publication date: 26.02.2018
Evaluate the material Average score: 0 (Всего: 0)
Kseniia A. Petrova
FSBEI of HE "Petrozavodsk State University" , Карелия Респ

«Некоторые вопросы потребления селена при питании»

Download an article

In connection with the serious attention to the questions of consumption of selenium with food in Russia and abroad, the opinion of foreign experts in this field is considered.