List of publications on a keyword: «пищевое сырье»


Технические науки (электромеханика, приборостроение, машиностроение, металлургия и др.)

Publication date: 11.11.2019
Evaluate the material Average score: 0 (Всего: 0)
Pavel O. Shchukin , candidate of engineering sciences
FSBEI of HE "Petrozavodsk State University" , Карелия Респ

«END-TO-END TECHNOLOGIES OF FOOD RAW MATERIALS PROCUREMENT AND FUNCTIONAL FOOD PRODUCTS PRODUCTION: PROBLEMS AND SOLUTIONS»

Download an article

Taking into account the peculiarities of through processes of food raw materials procurement and food products production, problems and some ways of their solution are considered.

Сельскохозяйственные науки (агрономия, зоотехника, лесное хозяйство, экономика в АПК и др.)

Publication date: 27.08.2019
Evaluate the material Average score: 0 (Всего: 0)
Pavel O. Shchukin , candidate of engineering sciences
Andrei M. Krupko , candidate of engineering sciences
Iurii V. Sukhanov , candidate of engineering sciences
FSBEI of HE "Petrozavodsk State University" , Карелия Респ

«SOME QUESTIONS OF IMPROVEMENT OF TRANSPORTATION OF FOOD RAW MATERIALS AND PRODUCTION OF FOOD PRODUCTS»

Download an article

Food raw materials and food products are one of the most important and at the same time complex cargoes, the transportation of which is a difficult technological process. Reducing the final price of food is possible due to lower transport costs.

Технические науки

Publication date: 16.02.2018
Evaluate the material Average score: 0 (Всего: 0)
Ilya R. Shegelman , doctor of engineering sciences
Aleksey S. Vasilyev , candidate of engineering sciences
Pavel O. Shchukin , candidate of engineering sciences
FSBEI of HE "Petrozavodsk State University" , Карелия Респ

«Физические эффекты и технические решения в зарубежных патентах для гидротермической обработки и обезвоживания пищевого сырья»

Download an article

Based on patent search, physical effects and technical solutions in foreign patents for hydrothermal processing and dehydration of food raw materials.

Пищевая промышленность

Publication date: 09.01.2018
Evaluate the material Average score: 0 (Всего: 0)
Ilya R. Shegelman , doctor of engineering sciences
Vladimir V. Vapirov , doctor of engineering sciences, doctor of chemical sciences, professor
Aleksey S. Vasilyev , candidate of engineering sciences
FSBEI of HE "Petrozavodsk State University" , Карелия Респ

«Физические эффекты и технические решения в патентах США для гидротермической обработки и обезвоживания пищевого сырья»

Download an article

On the basis of patent search, physical effects and technical solutions in US patents for hydrothermal processing and dehydration of food raw materials are considered.

Publication date: 13.12.2017
Evaluate the material Average score: 0 (Всего: 0)
Ilya R. Shegelman , doctor of engineering sciences
Vladimir V. Vapirov , doctor of engineering sciences, doctor of chemical sciences, professor
Aleksey S. Vasilyev , candidate of engineering sciences
FSBEI of HE "Petrozavodsk State University" , Карелия Респ

«Тенденции развития технологий и оборудования для гидротермической обработки и обезвоживания пищевого сырья при подготовке к производству продуктов питания»

Download an article

On the basis of detailed patent search, trends in the development of technologies and equipment for hydrothermal processing and dehydration of food raw materials in preparation for the production of food products are considered.

Publication date: 27.04.2015
Evaluate the material Average score: 0 (Всего: 0)
Gennadii V. Alekseev , doctor of engineering sciences , профессор
FSAEI of HE “St. Petersburg National Research University of Information Technologies, Mechanics and Optics" , Санкт-Петербург г
Ekaterina P. Basheva
Institute of Refrigeration and Biotechnologies FSAEI of HE «Saint-Petersburg National Research University of Information Technologies, Mechanics and Optics» , Санкт-Петербург г

«Струйно‐барботажный сатуратор для насыщения безалкогольных напитков диоксидом углерода»

Download an article

В статье изложены результаты проектирования и испытаний сатуратора для производства газированных напитков на основе вторичного пищевого сырья, дополнительно измельченного овощного или фруктового шрота (отходов после получения соков). Обработка экспериментальных данных осуществлялась как традиционными математико-статистическими методами, так и с помощью специальных программ, реализующих подходы нечеткой логики.